Webhosting voor beginners

webhosting

Webhosting voor beginners

Heb je zojuist je eerste website gebouwd? Gefeliciteerd! Nu moet je jouw site laten “hosten” zodat deze voor iedereen bereikbaar wordt, dat wil zeggen, je moet een “hostingbedrijf” vinden dat jouw HTML-pagina’s neerzet op een computer die permanent verbonden is met het Internet (een “web server”).

Zodra je op zoek gaat naar een bedrijf dat jou kan helpen, en probeert de aangeboden “hostingpakketten” met elkaar te vergelijken, kom je waarschijnlijk allerlei onbekende termen en uitdrukkingen tegen.

De doelstelling van onze kennisbank is om jou de basisconcepten van webhosting en de bijbehorende terminologie uit te leggen, zodat je de pakketten van verschillende web hosts met elkaar kunt vergelijken, en gericht vragen kunt stellen als iets niet duidelijk is.

Hoe kun je deze site het best gebruiken?

Indien je reeds bekend bent met een deel van het materiaal op deze site, en je ziet een onderwerp in onze kennisbank waar je meer van af zou willen weten, dan kun je daar direct naar toe springen.

(We hebben steeds geprobeerd om van het ene onderwerp naar het andere te linken, zodat je makkelijk gerelateerde informatie kunt vinden als iets niet duidelijk is.)

Als de wonderbaarlijke webhosting-wereld geheel nieuw voor jou is, dan kun je gewoon bovenaan beginnen en de onderwerpen in onze kennisbank een voor een afwerken.

Doelgroep van deze website

Het zal inmiddels wel duidelijk zijn dat de informatie op deze site bedoeld is voor mensen die nog niet zo heel veel weten van het Internet; we leggen dus niet uit hoe je zelf een webhosting-bedrijf moet beginnen…

Mocht je zelf een Internet-goeroe zijn voor wie “MX records” en “cron jobs” geen geheimen hebben, dan zal je merken dat we een aantal dingen relatief simpel hebben gehouden, ten behoeve van de duidelijkheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijblijvend gesprek

Boek vrijblijvend een gesprek, online of fysiek.
LAAT JE MAKEN DOOR WEB-ANTS